Είναι το ελεύθερο σκι που διεξάγεται σε όλη την έκταση ενός χιονοδρομικού. Μέσα και έξω από τις πίστες, ανάμεσα στα δέντρα, σε πλαγιές του βουνού, σε χιόνι «πατημένο» ή «απάτητο» οι free riders σχεδιάζουν στο χιόνι τη δική τους διαδρομή!

Είναι το αγαπημένο σκι των παιδιών που έχουν εξοικειωθεί με το άθλημα και ξεκινούν να πειραματίζονται.

Στόχος μας είναι να διδάξουμε στα παιδιά την τεχνική και τις γνώσεις που χρειάζονται, ώστε να εκτελούν το ελεύθερο σκι τους με ασφάλεια!

Μαζί μας τα παιδιά θα μάθουν τις τεχνικές του free ride, αυτές δηλαδή που θα βοηθήσουν στη μεγαλύτερη απόλαυση του συγκεκριμένου είδους αλλά και γενικά του σκι.

Δεν ξεχνάμε τους  κανόνες ασφαλείας, το κράνος μας, 2ο ζευγάρι γάντια, νερό, την πρόγνωση του καιρού και την καλη μας διάθεση! Για τους πιο έμπειρους, μια κάμερα go pro τοποθετημένη επάνω στο κράνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστούν την εμπειρία με τους υπόλοιπους φίλους τους!

Moguls – Half-pipe – Ski Cross – Ski Ballet, λέξεις και έννοιες άγνωστες, που συνθέτουν όμως το free-style skiing!

Στόχος είναι να διδάξουμε σε αρκετά καλούς μαθητές το κλασικό και αγωνιστικό άλμα, καταρχήν σε θεωρητικό επίπεδο. Αν οι συνθήκες, η δύναμη, η αντοχή, η τεχνική μας  και φυσικά ο προπονητής μας το επιτρέπει, θα δοκιμάσουμε κάποια άλματα και στην πράξη.

Τα moguls είναι τα γνωστά «μπαμπς», τα οποία απαιτούν τεχνικές απορρόφησης και ανώδυνης κατάβασης! Ένα terrain που άθελά μας συναντάμε σε όλα τα ελληνικά χιονοδρομικά τις μεσημεριανές ώρες!

Βελτιώστε  την αντοχή σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε μαζί μας, την ελευθερία του Freeride βουνού……!!!

Τα προγράμματα του freeride ski απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά που μεγαλώνοντας  κεντρίζονται κυρίως από καινοτόμες ιδέες διδασκαλίας.