Εκδρομή για rafting στον Άραχθο # 25 – 26 Απριλίου 2015

 


Όλες οι φωτογραφίες της εκδρομής εδώ


Περιγραφή

Κι αν τα Καστανοχώρια, ο Ίναχος, ο Ωκεανός και η Τηθύα δεν σας παραπέμπουν πουθενά, τότε ……

Σε απόσταση 265 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, μόλις 20 λεπτά από τα Ιωάννινα, σε υψόμετρο 870μ, βρίσκεται το χωριό Κωστήτσι. Στην είσοδο των Καστανοχωρίων, ένα παραδοσιακό χωριό με καλντερίμια, αλώνια και πέτρινα σπίτια χτισμένα από τους περίφημους Τζουμερκιώτες μαστόρους της πέτρας, μας περιμένει για ενα ξεχωριστό διήμερο στα τέλη Απριλίου.

Το Σάββατο μαζί με διάσημους φυσιολάτρες, φυσιοδίφες και άλλους περιβαλλοντολόγους θα περπατήσουμε τα μονοπάτια των φαραγγιών αλλά και τη διαδρομή προς το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία για να θαυμάσουμε την θέα προς τη χαράδρα του Αράχθου, τα Τζουμέρκα και τη κορυφή της Στρογκούλας (2.100 μ).

Στον Άραχθο, που είναι ο όγδοος μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, με τα 55 πέτρινα τοξωτά γεφύρια του, θα «βουτήξουμε» την Κυριακή το πρωί για rafting! Ο ποταμός κυλάει ορμητικά ανάμεσα σε μία μεγάλη χαράδρα, μέχρι το ιστορικό μονότοξο γεφύρι της Πλάκας. Στον ορμητικό αυτό ποταμό συνέβησαν πολλά και αποτέλεσε θέμα πολλών θρύλων και παραδόσεων. Αισθάνεστε έτοιμοι…..;;;;

Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

08.00 Προτεινόμενη ώρα αναχώρησης από τη Θεσ/νίκη.

11.30 Συνάντηση στο χωριό Κωστήτσι, στο ξενοδοχείο Πριγκίπισσα Λάνασσα.

11.30 – 12.30 Καφεδάκι στην πλατεία του χωριού.

13.00 – 17.00 Πεζοπορία.

18.00 Συνάντηση στο ξενοδοχείο για φαγητό, ποτό και σουαρέ!

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

09.00- 10.00 Ξύπνημα και πρωινό.

10.30Ραντεβού με την εταιρία Alpine Zone, στην είσοδο του ξενοδοχείου Λάνασσα.

15.30 Ολοκλήρωση της δραστηριότητας (rafting).

Μερικές σημαντικές πληροφορίες

  • Οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν από τη Θεσσαλονίκη στο Κωστήτσι με δικό τους μεταφορικό μέσον. Για τα μίσθωση λεωφορείου απαιτείται ελάχιστος αριθμός, και για τον λόγο αυτό ενημερώστε μας για την περίπτωση που επιθυμείτε να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο μίσθωσης λεωφορείου.
  • Η εταιρία Alpine Zone θα διοργανώσει τη δραστηριότητα του rafting. Θα μας παραλάβει και θα μας αφήσει στο ξενοδοχείο Λάνασσα. Η εταιρία μας παρέχει ειδικές στολές για rafting, κάτω από τις οποίες φοράμε μαγιό. Δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας πετσέτα και εσώρουχα.
  • Στην πεζοπορία σας προτείνουμε να είστε ντυμμένοι με αθλητικά ρούχα-παπούτσια και να έχετε στο σακίδιό σας νερό, αντηλιακό, δεύτερο t-shirt.
  • Στο rafting μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά άνω των 6 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής:

  •  Στο τηλέφωνο 690 760 1100
  •  Στο email: christinapeppa@gmail.com

Μέχρι Κυριακή 19.04.2015 και στη συνέχεια για όσο υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια. Παρακαλούμε ενημερώστε μας εάν επιθυμείτε 2κλινο, 3κλινο ή 4κλινο δωμάτιο.