Χριστίνα Τζίμπα

H Χριστίνα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι πτυχιούχος της Σχολής Πιάνου του τμήματος Κλασσικής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Τον Φεβρουάριο του 2021, ήταν η μία από τις έξι κοπέλες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι, στην Cortina της Ιταλίας.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το σκι σε ηλικία 4 ετών, ενώ σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα! Στα χιονοδρομικά της Ελλάδος δε θα τη συναντούσατε παλαιότερα, γιατί «προπονούνταν» και «σπούδαζε» στα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας και της Ιταλίας. Μεταξύ άλλων, έχει υπάρξει:

  • Αθλήτρια του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης (μέχρι και σήμερα), με συμμετοχές σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις, με πολλές διακρίσεις.
  • Δασκάλα της αυστριακής Gerlos Total στο Gerlos (Αυστρία 2013)
  • Δασκάλα, απόφοιτος της αυστριακής σχολής Snowsports Academie στο Kaprun (Αυστρία), κάτοχος του αυστριακού διπλώματος Anwärter (2012)

Τα καλοκαίρια θα τη συναντήσουμε στη Λήμνο, ως operation manager της αθλητικής ακαδημίας Surfing Birds του Surf Club Keros.

Μεταξύ άλλων, αγαπάει την ορειβασία και το surfing, παίζει φλάουτο αλλά και μπάσκετ. Παλιότερα, υπάρξει εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού στον τομέα των Σαμαρειτών, ενώ πλέον έχει ολοκληρώσει τη Βασική Σχολή Διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.